Meniu companie

Alege crema de mâini potrivită după ingrediente și rolul lor

Mâinile au nevoie de îngrijire specială. Expusă zilnic unor factori nocivi, pielea mâinilor trebuie întreținută prin aplicarea unor creme care conțin ingrediente hidratante, care oferă protecție solară și care combat îmbătrânirea. Totul sună bine și frumos, dar, pentru asta, trebuie să știi care sunt cele mai comune ingrediente folosite în cremele de mâini dar, mai ales, cum alegi produse eficiente și calitative. 

Cele mai bune ingrediente naturale pentru hidratare

Cremele de mâini cu ingrediente naturale sunt prietenoase cu pielea și îi protejează sănătatea și frumusețea. Din lista acestora fac parte: uleiul de jojoba, cel de semințe de strugure, uleiul de avocado și uleiul de măsline. Deși, acestea au proprietăți comune, ele oferă și beneficii specifice, respectiv:

  • uleiul de avocado are un efect intens hidratant pentru cuticule, oferindu-le îngrijirea de care au nevoie;
  • uleiul de jojoba are proprietăți antibacteriene și antiinflamatoare, diminuează cicatricile și grăbește vindecarea rănilor;
  • uleiul de măsline are acțiune antioxidantă, conține vitamina E și acizi naturali, care întăresc bariera de protecție a pielii;
  • uleiul din semințe de strugure penetrează straturile profunde ale epidermei, purificând celulele și favorizând eliminarea compușilor toxici nocivi. 

Printre agenții hidratanți frecvent utilizați în cremele pentru mâini se numără și glicerina. Aceasta reține apa în stratul protector al pielii. Ureea, acidul lactic sau scualanul, un extract standardizat din ulei de măsline se regăsesc, adesea, pe lista de ingrediente a cremelor dedicate îngrijirii mâinilor. 

Acizii grași esențiali 

Dintre ingredientele obligatorii pe care trebuie să le conțină o cremă de calitate fac parte și acizii grași esențiali. Uleiul de caise, de nuci sau de karité ajută la reconstrucția stratului cornos (de la suprafațe pielii), grație conținutului ridicat de Omega-3 și Omega-6. Există, însă, și produse pentru pielea de pe mâini în compoziția cărora se regăsesc acizi grași de origine chimică, așa cum este și cazul acidului palmitic sau stearic.

Activii cicatrizanți 

În special, iarna, pielea noastră are de suferit din cauza frigului și a vântului, de aceea, avem nevoie de creme de mâini cu efect emolient și cu activi cicatrizanți. Aceștia înlătură senzația de mâncărime și piele care strânge și, totodată, combat rănile și degerăturile. Din această categorie fac parte: uleiul esențial de lavandă, bisabololul, extrasul de mușețel și extractul de aloe vera. 

Agenții de textură 

Multe dintre cremele de mâini lasă senzația de pielea grasă, după aplicare. Pentru a evita acest efect, optează pentru un produs care conține amidonuri (cel mai probabil, amidonul extras din tapioca) sau talc. Cremele care au printre ingrediente cele două substanțe lasă pielea catifelată și uscată la atingere. 

Antioxidanții, de nelipsit din cremele antiaging

Odată cu înaintarea în vârstă, dar, și sub acțiunea unor factori externi sau a unor obiceiuri nocive, pielea este supusă procesului de îmbătrânire. De aceea, din cremele de îngrijire special concepute pentru mâini nu trebuie să lipsească antioxidanții. Aceștia previn deteriorarea pielii la nivel celular. Alege produse care conțin enzima superoxid dismutaza, precum și vitaminele A, C și E. Cremele pe bază de extract de ceai verde au, de asemenea, efect antioxidant. Un alt agent antiîmbătrânire, utilizat frecvent în cremele de mâini (dar și în cele de față), este coenzima Q10, care oferă un efect similar cu al extractului de soia: atenuează petele pigmentare.

Ce rol are siliconul din componența cremelor de mâini?

Siliconul este un ingredient folosit, opțional, în produsele pentru pielea de pe corp. Cremele de mâini care conțin silicon sunt ideale pentru persoanele care intră, deseori, în contact cu detergenți și alte produse de curățare. Siliconul are rolul de a forma un strat protector și de a combate efectele compușilor chimici nocivi (inclusiv, substanțe alcaline, acizi și săruri). Există o mulțime de produse care conțin silicon, printre care cele pentru păr (șampoane, măști etc.) sau pentru față (bazele de machiaj). 

Recomandări: Creme pentru mâini din gama Farmec

Inapoi la lista de articole

Cuprins