Meniu companie

Care este metoda corectă de spălare a părului acasă

Între programările de la salon pentru vopsit, tuns sau coafat, podoaba capilară necesită o atenție deosebită legată de îngrijirea sa acasă. Un păr frumos și sănătos are nevoie de o întreținere corespunzătoare, iar curățarea sa temeinică este un pas esențial din rutina de îngrijire a oricăruia dintre noi. 

Iată cum se face spălarea corectă a părului acasă, urmând sfaturile profesioniștilor:

Cum alegem cele mai bune produse pentru spălarea părului 

Este foarte important ca produsele folosite pentru a ne curăța podoapa capilară să fie adecvate caracteristicilor acesteia. Astfel, dacă pentru părul uscat vom folosi un șampon intens hidratant, pentru părul gras sunt indicate șampoanele cu efect echilibrant. Șampoanele energizante sunt recomandate pentru persoanele care se confruntă cu căderea părului, în timp ce părul blond sau cu meșe trebuie spălat cu șampon neutralizator. 

La fel de mult contează și cum alegem balsamul și masca; aceste produse de îngrijire trebuie să fie alese în concordanță cu structura firului de păr și cu necesitățile acestuia. 

Cum ne spălăm corect părul acasă 

Pentru o îngrijire corectă, specialiștii recomandă spălarea părului cu simț de răspundere. Poți deprinde foarte simplu metoda corectă de spălare a părului acasă, urmând pașii de mai jos:

  • Masează scalpul ușor, folosind o cantitate mică de șampon.
  • Spală lungimea părului, până la vârfuri.
  • Dacă părul prezintă exces de sebum sau dacă este încărcat de produse de styling, repetă șamponarea și spălarea. 
  • Clătește și aplică masca sau balsamul, doar pe lungimea părului și clătește-te (dacă nu vorbim despre un produs leave-in). Evită să pui aceste produse la rădăcină, pentru că nu vor face decât să îngrașe și mai rapid părul. 

O atenție sporită trebuie să acorzi clătirii părului. Rezidurile de produse îl pot îngrășa și îi vor conferi un aspect tern și lipsit de volum, motiv pentru care este ideal să clătești părul în profunzime, cu apă din abundență. 

De asemenea, părul se spală cu apă la o temperatură mai scăzută pentru a proteja culoarea și structura firelor și pentru a închide cuticula. 

Cum se usucă părul 

După spălare, părul se usucă în prosop, șuviță cu suviță. Oricât de comod ar fi, sfatul specialiștilor este să nu lăsăm foarte mult timp părul înfășurat în prosop deoarece acest lucru subțiază firul de păr, face ca podoaba capilară să fie mai dificil de aranjat și să capete o formă nedorită. 

Uscarea cu feohnul 

Uscarea cu feohnul se face cu aer la temperatură medie, pentru a proteja firul de păr. Pornește de sus în jos (dinspre rădăcină spre vârfuri) și evită să piepteni părul cât timp este ud. Ceea ce poți face, însă, este să îl netezești ușor cu degetele până ce se usucă commplet. 

Dacă vrei să obții mai mult volum, usucă părul cu capul în jos și folosește un uscător de păr care permite reglarea temperaturii, pentru a-ți permite setarea unei temperaturi medii. 

Sfat util pentru a evita ruperea părului în timpul somnului 

Specialiștii ne oferă un sfat foarte prețios pentru a preveni ruperea părului pe timpul nopții. Aceștia ne recomandă să dormim întotdeauna cu părul prins. Un coc lejer în creșterul capului, șuvițele răsucite sau cozile împletite nu doar că vor proteja podoaba capilară, dar vor face ca ea să fie mai ușor de coafat dimineața. 

Spălarea părului ca la salon este posibilă și acasă. Doar ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit în acest articol și îngrijește-ți părul ca un profesionist!

Inapoi la lista de articole

Cuprins