Pe măsură ce înaintăm în vârstă, pielea noastră are de suferit. Treptat, aceasta își pierde elasticitatea, devine mai ternă și este mai predispusă la apariția ridurilor. Astfel, rutina de îngrijire pe care o adoptăm, dar și alte obiceiuri de zi cu zi, ne pot proteja tenul de aceste consecințe care apar odată cu îmbătrânirea. Află cum poți obține o piele fină, luminoasă și fără riduri, dar și cum poți minimiza semnele de maturizare care ți-au afectat deja sănătatea și aspectul tenului.
Sfaturi utile pentru îngrijirea pielii
Pielea feței este mai delicată decât pielea corpului, acesta fiind și principalul motiv pentru care timpul își pune amprenta mult mai rapid asupra chipului nostru. Ridurile nu sunt, însă, singurele care ne dau bătăi de cap odată cu înaintarea în vârstă; cuperoza, acneea sau petele pigmentare reprezintă și ele probleme frecvente cu care ne putem confrunta după un anumit prag de vârstă.
Deși este imposibil să stopăm procesul de îmbătrânire, ceea ce putem face este să-l încetinim. Una dintre direcțiie pe care trebuie să acționăm în acest sens constă în adoptarea unei rutine de îngrijire corectă a pielii.
Iată ce presupune aceasta:
Protejează-ți pielea de razele UV
Soarele se numără pe lista celor mai periculoși factor de risc care determină îmbătrânirea prematură a pielii. Același lucru este valabil și în cazul solarului, un alt inamic al sănătății pielii. Prin urmare, o piele bronzată – natural sau artificial – are prețul său, pe care îl conștientizăm, de multe ori, atunci când este prea târziu. Pentru a evita efectele neplăcute ale razelor UVA și UVB optează pentru o
cremă cu factor de protecție de fiecare dată când te expui razelor de soare. De asemenea, folosește pălării, ochelari de soare și haine care să te protejeze de razele puternice ale soarelui. Solarul este, și el, de evitat.
Evită folosirea în exces a produselor de machiaj
Cu siguranță că machiajul îți poate oferi un plus de încredere în tine, dat fiind faptul că uniformizează tenul și pune în evidență trăsăturile. Chiar și așa, produsele de make-up utilizate în exces conțin ingrediente foarte agresive cu pielea (mai ales cele waterproof – care necesită insistență în timpul demachierii). Limitează-te la folosirea
cremelor de zi și
de noapte care conțin retinoizi, colagen și acid hialuronic, vitaminele A, C sau E și nu uita să cureți zilnic tenul, indiferent dacă te-ai machiat sau nu.
Pe timpul verii o Cremă CC cu textură ușoară este alegerea ideală pentru a-ți ascunde micile imperfecțiuni, aceasta poate înlocui cu succes fondul de ten, uniformizând nuanța pielii feței și oferindu-i un aspect natural.
Obiceiuri care previn îmbătrânirea prematură a tenului
Pe lângă alegerea produselor de îngrijire dedicate, există și alte lucruri pe care le poți face pentru a ține departe petele pigmentare, ridurile, acneea precum și alte semne ale îmbătrânirii tenului.
Renunțarea la fumat și limitarea consumului de alcool sunt primele măsuri pe care trebuie să le iei dacă îți dorești să te bucuri de o piele netedă, sănătoasă și strălucitoare cât mai mult timp. Consumul de tutun și de băuturi alcoolice deshidratează excesiv țesuturile, grăbind procesul de îmbătrânire a pielii.
Mai apoi, trebuie să știi că un somn odihnitor favorizează menținerea sănătății pielii, întrucât celulele se regenerează. De asemenea, specialiștii recomandă dormitul pe spate, deoarece, în această poziție, mușchii faciali se relaxează cel mai bine.
Evitarea expresiilor faciale repetitive este o altă modalitate de a preveni îmbătrânirea tenului. Poartă o pereche de ochelari de soare calitativi care să te împiedice să te încrunți din cauza luminii puternice și evită repetarea expresiilor faciale care stimulează mușchii feței și care cauzează apariția liniilor fine și a ridurilor.
În cazul în care primele semne ale îmbătrânirii și-au pus deja amprenta asupra chipului tău, respectă sfaturile de mai sus dar apelează și la alte metode de tratament. Microdermabraziunea, peelingul chimic sau dermabraziunea sunt doar câteva dintre terapiile cosmetice moderne care redau vitalitatea și strălucirea pielii.
Inapoi la lista de articole