Manichiura este cartea de vizită a oricărei femei.
În plus, aspectul unghiilor este, de multe ori, un indiciu despre sănătatea lor.
Indiferent dacă obișnuiești să mergi la salon sau dacă îți îngrijești unghiile acasă, o manichiură clasică este întotdeauna o alegere perfectă.
Astăzi, poți învăța toate secretele unor unghii impecabile pe care le poți obține fără să mergi la salon. Îți spunem cum să realizezi o manichiură acasă, folosind câteva accesorii deloc costisitoare!
Ce înseamnă o manichiură clasică?
Unghiile trebuie să arate perfect, în orice moment al zilei și cu orice ocazie, mai ales că mâinile sunt expuse, practic, tot timpul. Deși îngrijirea unghiilor ar trebui să îi preocupe și pe domni, doamnele sunt cele care acordă timp și bani pentru ca manichiura lor să fie impecabilă. Multe dintre femei apelează la saloanele de specialitate, în timp ce altele preferă să își facă unghiile acasă.
Indiferent de ce parte a baricadei te situezi, o manichiură clasică este opțiunea ideală pentru oricare dintre reprezentantele sexului frumos. Aceasta este foarte versatilă, putând fi purtată la birou, la evenimente elegante, în vacanță și – de fapt – în fiecare zi. Dar ce înseamnă, însă, o manichiură clasică? Ei bine, în această categorie putem enumera unghiile curățate pe care se aplică mai apoi lac incolor, manichiura cu ojă nude, sau manichiura French. Din punct de vedere al formei, unghiile tip migdală sau cele rotunde sunt considerate a fi două modele clasice.
Manichiura clasică poate fi obținută acasă simplu și rapid, fără prea multă bătaie de cap. Descoperă în continuare care sunt accesoriile de care ai nevoie pentru realizarea sa!
De ce ai nevoie pentru a-ți face singură o manichiură acasă?
Secretul unei manichiuri clasice constă în alegerea ustensilelor și a produselor potrivite. Iată de ce ai nevoie pentru a-ți face singură o astfel de manichiură acasă:
Dizolvant de unghii. Optează pentru dizolvant de unghii fără acetonă, pentru o curățare blândă. Totuși, pentru oja foarte rezistentă, mai eficient este dizolvantul cu acetonă. O soluție bună este acest produs, care întărește și hidratează unghia, eliminând perfect urmele de ojă.
Dischete de bumbac. Ele te vor ajuta să îndepărtezi oja veche de pe unghii, dar și să corectezi micile greșeli pe care le faci atunci când distribui produsul.
Pilă abrazivă. Necesară pentru scurtarea unghiilor, dar și pentru a da forma acestora. Pilele din safir sunt o opțiune frecvent utilizată și accesibilă din punct de vedere al costurilor, la fel și pilele din sticlă.
Buffer. Buffer-ul este un accesoriu indispensabil din trusa ta de manichiură dacă îți dorești să conferi luciu patului unghial.
Forfecuță de unghii. Aceasta trebuie să aibă lamele curbate pentru a tăia rotund, după forma naturală a unghiilor. Poți alege o forfecuță cu micro striații pe lamă, care determină căderea unghiilor tăiate, împiedicând împrăștierea lor.
Clește de cuticule. Forfecuța de cuticule are lamele mult mai subțiri decât cea de unghii și, în plus, acestea sunt răsucite spre exterior. Este ideală și pentru pielițele care cresc pe lateralele unghiilor.
Bețișor de bambus. Dacă nu obișnuiești să îți tai cuticulele, le poți îndepărta către rădăcina unghiei folosind un bețișor de bambus.
Ulei de cuticule. Vei avea nevoie și de un ulei pentru cuticule, care să le hidrateze, în cazul în cazul în care nu le tai.
Tratament pentru unghii. Pentru fortificarea unghiilor, poți folosi un lac întăritor sau un orice alt tratament pentru unghii. Acesta poate fi înlocuit și cu o bază de manichiură, mai ales dacă folosești ojă intens pigmentată.
Oja preferată. Pentru realizarea manichiurii clasice, ai nevoie de o ojă într-o nuanță subtilă, sau de un lac de unghii incolor. Poți găsi aici oje de unghii de calitate, în multiple nuanțe.
Pe lângă aceste produse, asigură-te că ai la îndemână un si un bol cu apă călduță în care ai dizolvat o cantitate mică de săpun lichid. De asemenea, ai nevoie și de alcool sanitar pentru dezinfectarea unghiilor.
Manichiura clasică, ghid pas cu pas
Nu este deloc complicat să realizezi acasă o manichiură clasică. Noi ți-am pregătit toți pașii necesari pentru a obține o manichiură simplă, fără să pierzi mult timp.
3.1 Pasul 1: Îndepărtarea stratului vechi de ojă
În cazul în care ai deja ojă sau lac pe unghii, trebuie să îndepărtezi stratul vechi cu o dischetă îmbibată în dizolvant. Așa cum spuneam, este ideal să utilizezi un dizolvant fără acetonă, mai ales dacă unghiile tale se exfoliază. Poți folosi un produs cu formulă delicată, care conține provitamine și uleiuri vegetale. Cele pe bază de ulei de ricin sau de argan sunt, de asemenea, potrivite în acest caz.
Pe de altă parte, dacă lacul se unghii se curăță cu încăpățânare, un dizolvant cu acetonă va fi mult mai eficient.
3.2 Pasul 2: Forma unghiilor
Dacă ai unghiile foarte lungi, le poți tăia în forma dorită folosind forfecuța specială. Pentru o manichiură ca la salon, trebuie să iei mai întâi din lungimea unghiei, după care să o scurtezi din lățime.
Pentru a conferi forma unghiilor, te poți ghida și după anatomia degetelor. Astfel, în timp ce degetele lungi sunt avantajate de unghiile pătrate, degetele și mâinile mici vor arăta foarte bine cu o formă ovală sau ascuțită a unghiilor.
Dimensiunea patului unghial este un alt criteriu în funcție de care să alegi forma unghiilor; de exemplu, unghiile mici sunt avantajate de rotunjime. Forma migdalată este, în schimb, o alegere bună pentru oricine.
3.3 Pasul 3: Pilește unghiile
Pentru pilirea unghiilor este important să alegi o pilă potrivită și de bună calitate. Astfel, spre deosebire de unghiile false, cele naturale trebuie pilite cu o pilă fină. Ideale sunt cele din safir sau din sticlă, foarte rezistente.
Tehnica de pilire corectă presupune să începi întotdeauna de la unul dintre capetele unghiei către centrul ei și să pilești într-o singură direcție. De asemenea, între unghie și pilă trebuie să existe un unghi de 45 de grade, pentru a preveni exfolierea.
Folosește buffer-ul pe suprafața patului unghial pentru a obține o finisare perfectă.
3.4 Pasul 4: Înlăturarea cuticulelor
Indiferent dacă alegi să ți le tai cu cleștele dedicat sau să le împingi cu bețișorul de bambus, înainte de procedura pentru care optezi poți înmuia cuticulele cu o soluție specială. Tot acum poți îndepărta și pielițele, dacă există.
3.5 Pasul 5: Degresarea și dezinfectarea unghiilor
Unghiile – mai ales cele foarte lungi – sunt un mediu propice pentru acumularea murdăriei și a bacteriilor. Din acest motiv, ele trebuie degresate și dezinfectate de fiecare dată când îți reîmprospătezi manichiura. Pentru a face acest lucru, folosește un bol cu apă caldă, în care ai adăugat puțin săpun lichid. Ține mâinile în bol timp de câteva minute, după care șterge-te cu un prosop de hârtie și dezinfectează unghiile cu spirt.
3.6 Pasul 6: Aplicarea bazei sau a lacului întăritor
Alege o bază de unghii sau un lac întăritor pentru a proteja sănătatea unghiei. Pornește din jumătatea unghiei și avansează către părțile laterale. După ce stratul de lac s-a uscat, poți trece la aplicarea ojei.
3.7 Pasul 7: Aplicarea ojei
Există diverse tipuri de oje din care poți alege; de exemplu, poți opta pentru ojă cu uscare rapidă, economisind astfel timp pentru realizarea manichiurii. Cert este că lacul colorat de unghii se aplică exact ca și cel incolor, respectiv pornind de la jumătatea unghiei către lateralele acesteia. De asemenea, poți aplica și un gel Top Coat, pentru un plus de rezistență.
Cu puțină îndemânare și cu ustensilele potrivite poți realiza acasă o manichiură clasică. Poți comanda produsele de care ai nevoie de pe farmec.ro și le vei primi la adresa dorită.
Inapoi la lista de articole