Meniu companie

Primul pas spre un ten sănătos

Pasul 1 pentru îngrijirea tenului : Demachierea

Demachierea, mai întâi de toate. De ce? Deoarece o dată realizată demachierea, porii sunt eliberați iar efectele binefăcătoare ale cremelor sau măștilor vor fi sporite.
Procesul nu constă doar în îndepărtarea produselor de make-up ci și în curățarea tenului în profunzime, eliminarea impurităților, a prafului și a tuturor celorlalți factori care pot acționa negativ asupra pielii.

Începeți prin a demachia, cu mișcări delicate și circulare, mai întâi ochii și apoi restul feței. Nu uitați și de gât și decolteu! Demachierea trebuie realizată zilnic, atât dimineața cât și seara.

Produse care pot fi folosite în acest proces:

  • Laptele demachiant
  • Apa micelară
  • Emulsia demachiantă
  • Demachiant bifazic pentru ochi si buze cu argan
  • Gel spumant purifiant
  • Şerveţele demachiante
  • Loţiunea tonică
  • Produse 2 în 1, efectul demachiant fiind completat de efectul tonifiant (conţin atât demachinat cât şi tonic)

Ce produse alegem pentru demachiere?

Varietatea demachiantelor existente pe piaţă este mare şi alegerea acestuia poate deveni dificilă. Ceea ce trebuie reţinut e faptul că demachiantul se alege:

  • în funcție de ten (normal, mixt, sensibil etc), este indicat a se citi cu atenție prospectul pentru a identifica tipul de ten căruia i se adresează fiecare demachinat în parte.
  • de preferințele pe care le avem pentru un anumit tip sau altul de formulare: lapte, emulsie, apă demachiantă, șervețele demachiante etc.

Pentru persoanele cu ten gras recomandăm gelul spumant purifiant dermatocosmetic sau gelul spumant purifiant din gama Gerovital Stop Acnee.
Pentru zona delicată din jurul ochilor recomandăm produsele speciale și anume, apa micelară sau un demachiant conceput special pentru ochi si buze.

Loțiunea tonică
are un rol important în hidratarea tenului, conferind pielii o senzație plăcută de catifelare. Loțiunea tonică vine în completarea acțiunii demachiantului, eliminând resturile de machiaj, impuritățile și celulele moarte, purifiind pielea.

Persoanele cu tenul uscat trebuie să evite loțiunile astringente, care contin alcool și usucă pielea. Ele trebuie să opteze pentru o loţiune cu proprietăți hidratante. Pentru tenul gras sunt indicate loțiunile care controlează excesul de sebum și hidratează în același timp. Pentru tenul matur sunt recomandate loțiunile care acționează precum o cremă și care ajută la reducerea ridurilor, contribuind la creșterea nivelului de hidratare a pielii și protejând împotriva radicalilor liberi din atmosferă.

Pasul 2 pentru îngrijirea tenului : Peeling-ul

Riduri fine, acnee, celule moarte, piele lipsită de strălucire…va sună cunoscut? Exfolierea pielii, o dată pe săptămână, este mană cerească pentru cele care îşi doresc o piele curată şi catifelată; eliminarea celulelor moarte de la suprafaţa pielii ajută la pătrunderea substanţelor active din creme în profunzimea epidermei, în caz contrar acestea acţionează ca o barieră în fata acţiunii produselor pe care le folosim zi de zi în îngrijirea tenului. Există mai multe metode de îndepărtare a celulelor moarte, atât chimice, mecanice cât şi enzimatice.

Peelingul mecanic apare sub forma unor granule înglobate în produse care, printr-un masaj superficial, curăță pielea de celulele moarte şi de alte imperfecţiuni nedorite (riduri foarte fine sau urme lăsate de acnee), stimulează circulaţia sanguină, grăbind procesul de reproducere a celulelor funcţionale din stratul bazal şi previne formarea celulitei. Dintre cele mai cunoscute metode mecanice amintim cremele gommage.

Peelingul enzimatic

Acest tip de peeling constă în folosirea unor ingredinete naturale (enzime). Este un procedeu blând dar rezultatele sunt vizibile imediat. În contact cu pielea enzimele se activează şi „digeră” celulele moarte de la suprafaţa pielii. Este un tratament mai puţin agresiv, potrivit pentru majoritatea tipurilor de ten. Ţinta lui sunt modificările de pigmentare, de acnee şi ridurile fine.

Peelingul chimic

Peelingurile chimice cunoscute şi sub denumirile de chemoexfoliere sau derma-peelinguri, sunt tehnici folosite pentru îmbunătăţirea aparenței pielii. Tratamentul constă în aplicarea unei soluţii de acid diluat pe piele care produce dizolvarea controlată a straturilor superficiale ale acesteia, urmată de exfoliere şi regenerarea unui tegument nou care este mai neted, cu o textură mai fină şi imperfecţiuni mai puţin vizibile. În funcţie de rezultatele urmărite se pot efectua peelinguri de profunzimi diferite, folosind soluţii de concentraţii diferite sau durată diferită de aplicare.

Acestea se realizează doar în cabinetele de specialitate şi sub îndrumarea unui dermatolog. Acesta stabileşte dacă un astfel de tratament este adecvat problemei pe care o avem precum şi tipul de peeling care este cel mai eficient pentru fiecare caz în parte.

Peelingurile nu sunt indicate în cazul tenurilor cuperozice sau acneice.

Pasul 3 pentru îngrijirea tenului: Hidratarea

Slaba hidratare a tenului determină modificări ale structurii lui. Pielea conţine 70% apă deci apa reprezintă două treimi din greutatea corpului şi are o importanţă deosebită pentru procesele fizice şi chimice ce au loc în organism, conferind tonicitate şi elasticitate pielii.

Hidratarea
Slaba hidratare a tenului determină modificări ale structurii lui. Pielea conţine 70% apă deci apa reprezintă două treimi din greutatea corpului şi are o importanţă deosebită pentru procesele fizice şi chimice ce au loc în organism, conferind tonicitate şi elasticitate pielii.
O piele normal hidratată este catifelată, pe când o piele deshidratată se usucă şi favorizează apariţia ridurilor. Hidratarea pielii este importantă atât pentru aspectul estetic, cât şi pentru sănătatea organismului.

Factorii care duc la deshidratarea tenului:
• Interni: un regim alimentar dezechilibrat, un consum excesiv de medicamente şi tulburări ale glandelor suprarenale sau tiroidiene;
• Externi: poluarea, căldura excesivă, soarele, frigul şi vântul.

Produse necesare pentru hidratarea tenuluiFrecvenţa de folosire
Creme, emulsii, geluri, loţiuni hidratanteZilnic: dimineaţa şi seara
Măşti hidratanteSăptămânal

Alegerea produselor necesare pentru hidratarea tenului se face în funcţie de tipul de ten, de caracteristicile acestuia şi de preferinţă de aplicare.

Îngrijirea profundă
Se referă la tratarea anumitor probleme specifice cum sunt: petele, cuperoza, acneea, ridurile. În cazul acestora nu mai este suficientă hidratarea tenului ci trebuie să apelăm la produse specializate pentru a preveni şi a trata efectele nedorite ale problemelor menţionate mai sus.

Produsele specifice sunt:
• Produse antirid: creme antirid, creme lift, creme regenerante, creme anti-age sau seruri
Creme sau corector pete pigmentare
Creme anticuperozice
• Produse antiacneice: creme sebo-reglatoare

O schemă de tratament universal valabilă nu există; de aceea este foarte important să vă identificaţi tipul de ten şi nevoile specifice ale acestuia înainte de a vă căuta, cumpăra produsele cosmetice de care aveţi nevoie.

Pentru sfaturi/ întrebări nu ezitaţi să ne scrieţi în secțiunea Beauty Advisor

Inapoi la lista de articole

Cuprins